Op deze dagen gaan de F1 testdagen in Barcelona weer verder

22 februari 2020

ANP
f1-testdagen-barcelona

Na 3 dagen rondjes rijden op het circuit van Barcelona is er even rust in de Formule 1. 3 van de 6 testdagen zitten er op en dat betekent dat alle coureurs moeten wachten totdat er opnieuw data kan worden verzameld. Voor iedereen die dacht dat er zaterdag ook werd gereden, is er hier antwoord op de vraag: 'wanneer gaan de F1 testdagen is Barcelona verder?'


Sinds dit jaar is er een nieuwe opzet van de winterse testdagen in de Formule 1. Niet alleen is het aantal dagen in februari teruggebracht van 8 naar 6, maar dit is ook de enige periode waarin er wordt getest. Normaal gesproken is er ook tijdens het seizoen een moment waarin er nieuwe tests zijn, maar dat is voor 2020 afgeschaft.

Vervolg testdagen Barcelona
De testdagen zijn voor alle Formule 1-teams uitgesmeerd over 2 weken. De 1e 3 dagen zitten er inmiddels op. Die waren op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 februari. En komende week gaan de tests op diezelfde dagen weer vrolijk verder. Woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 februari zijn de laatste 3 dagen dat we Max, Lewis en alle anderen in de voorbereiding zien.

Start nieuwe seizoen
Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op zondag 15 maart traditiegetrouw met de GP van Australië. Dan zien we hoeveel effect het nieuwe stuur van Mercedes heeft.