Dit was de eerste seizoenshelft van de Formule 1 (video)

31 juli 2017

ANP

Het is zomerstop in de Formule 1. Na de Grand Prix van Hongarije zitten we op 11 races, met nog 9 te gaan. De volgende GP is pas weer op 27 augustus, op het circuit van Spa-Francorchamps. Bij Ziggo Sport waren ze zo aardig om een prachtig overzicht te maken van de eerste seizoenshelft.


 
Sebastian Vettel gaat momenteel aan de leiding van het WK-klassement met 202 punten. Lewis Hamilton volgt op 14 punten en zijn teamgenoot van Mercedes, Valtteri Bottas, op 33. Opvallend is dat Kimi Räikkönen, ploegmaat van Vettel bij Ferrari, 'slechts' op plek 5 is terug te vinden met 116 punten. Daniel Ricciardo staat op 4 met 1 punt meer. Dus doet Vettel het dit jaar nou zo goed in de Ferrari, of Räikkönen zo slecht?

Ongeluk bij Verstappen
Voor Max Verstappen is het nog geen jaar om over naar huis te schrijven. De 19-jarige coureur van Red Bull finishte slechts 6 van de 11 races. In die races boekte hij wel telkens prima resultaten. Viermaal de 5e plek, een keer 4e en een keer op het podium: 3e. Omdat de auto van Red Bull simpelweg niet opgewassen is tegen de Ferrari's en Mercedessen, zijn dat prima resultaten.