‘We kunnen een strijd tussen de 3 topteams verwachten in Singapore’

19 september 2019

EPA

Na 2 zeges voor Ferrari is het weer tijd voor een spannende strijd tussen de 3 topteams. De Grand Prix van Singapore staat namelijk op het programma in de Formule 1. Max Verstappen kijkt reikhalzend uit naar de Aziatische race, waar hij altijd goed presteert. Een overwinning pakte de Nederlander nog niet in Singapore, maar hoe lang kunnen we dat nog zeggen?


Red Bull is razendsnel op het Marina Bay Street Circuit. In 2017 én in 2018 leverde dat P2 op bij de kwalificatie voor Verstappen. Afgelopen jaar werd hij ook 2e in de race, hij hoefde alleen Lewis Hamilton voor zich te dulden. Een jaar daarvoor ging het compleet mis bij de start: Verstappen kwam in de sandwich terecht tussen 2 Ferrari's, waardoor hij voor de eerste bocht al was uitgeschakeld.

Een samenvatting van de GP van Singapore in 2018:
De kwalificatie is de sleutel tot succes in Singapore, legt Verstappen uit. Inhalen is namelijk moeilijk op het stratencircuit. Toch heeft de Nederlander het altijd hartstikke naar zijn zin in Singapore. "Ik hou van het rijden onder kunstlicht, omdat het meer karakter geeft aan het circuit."

Circuit bedekt door wolken
Dat kunstlicht is nog meer nodig dan normaal, want een deel van Azië is bedekt onder de smog! Hoe dat komt? Op Sumatra - een Indonesisch eiland vlakbij Singapore - woeden er bosbranden. De kenners daar zeggen dat het momenteel te ongezond is om buiten te sporten. Of dat gevolgen heeft voor de fans en coureurs zelf, is nog niet bekend.Ferrari vs. Mercedes vs. Red Bull?
Het komt Verstappen wel goed uit dat er in Singapore wordt geracet. Door de afgelopen 2 races (in België en Italië) zijn de Ferrari's nogal dichtbij gekomen in de WK-stand. De Nederlander staat nog wel op de 3e plek in het klassement, maar Charles Leclerc en Sebastian Vettel zitten hem op de hielen. Op Verstappens beurt zit hij weer in de buurt van Valtteri Bottas van Mercedes.

Mercedes en Red Bull waren de afgelopen jaren enorm goed in Singapore, maar Ferrari zat daar ook vlak achter. Het lijkt dus een echte strijd tussen 3 teams te worden! Hoe dat uit gaat pakken, blijft afwachten. Toch een voorspelling:

Voorspelling!

  1. Verstappen

  2. Hamilton

  3. Leclerc