Kwalificatie op ZONDAG? Programma GP nog niet zeker door naderende tyfoon

9 oktober 2019

AFP

Zorgen bij weerdeskundigen rond de GP van Suzuka van komende zondag. Een naderende tyfoon, Hagibis, zou er zomaar voor kunnen zorgen dat het hele programma op de schop gaat.


De organisatie maakte op de eigen website bekend de situatie goed in de gaten te houden. Van paniek is vooralsnog geen sprake. De eerste maatregel waaraan wordt gedacht is een aanpassing in de starttijden.

Er wordt zelfs gepraat over een verplaatsing van de kwalificatie naar zondag. Volgens De Telegraaf-journalist Erik van Haren houdt ook Max Verstappen rekening met dat scenario.
Ook Rugbyers misschien de klos
Op het hoogtepunt van de storm worden windstoten verwacht van zo’n 216 kilometer per uur, maar of die precies het gebied rond Suzuka zullen treffen is niet zeker. Wel wordt in Japan rekening gehouden met afgelastingen van wedstrijden bij het wereldkampioenschap rugby, dat momenteel ook in het land wordt gehouden. Er is geen ruimte in het speelschema om deze duels over te laten spelen, waardoor ze eventueel in een reglementair gelijkspel worden omgezet.