Whiting: ‘Steward heeft het niet op Max gemunt hoor’

26 oktober 2017

AFP

Het incident met Max Verstappen en het gemiste podium houdt niet alleen de Nederlandse pers bezig, ook de buitenlandse kranten staan er bol van. Charlie Whiting reageerde er tijdens een ingelaste persco op en zei volgens het AD de volgende dingen:


"Slechts één vraag doet ertoe: heeft een coureur blijvend voordeel van zijn actie? Dat was bij Verstappen het geval, hij wint een positie door de bocht af te snijden." In alle andere situaties waarin een rijder buiten de witte lijnen belandde, was dat volgens Whiting niet het geval.

Een verslaggever van NBC confronteerde Whiting met statistieken van steward Garry Connelly, de man die het volgens Verstappen vaker op hem heeft gemunt. Connelly geeft inderdaad meer straffen aan de Nederlander, zo blijkt. "Ik ken die cijfers. Maar het is toeval. Ik ken geen eerlijker mens dan Garry." Dat de Australische steward vorig jaar in Japan een curieuze rol speelde in een ander incident rond Verstappen, stipte de racedirecteur niet aan.

Geen sorry
Whiting zei geen excuses te hebben gehad voor de uitlating van Verstappen aan Connelly’s adres. ,,Vorig jaar na Mexico gaf hij die wel, ik zou het aardig vinden als het hij nu ook deed."