Williams gaat niet lekker, maar verlengt wel tot 2025 met motorleverancier Mercedes

13 september 2019

Getty Images

Williams blijft tot 2025 gebruik maken van de Mercedes-motoren. Ondanks dat het dit seizoen voor geen meter loopt bij het Britse team, is het contract dat tot eind volgend jaar loopt opengebroken en verlengd.


Slechts één punt gepakt
De kwakkelende raceformatie heeft tot nog toe slechts één schamel puntje bij elkaar gesprokkeld. Daarom is het best opvallend dat het team, dat financieel en sportief niet zijn beste jaren kent, toch de samenwerking verlengd. Al zal het dit seizoen zeker niet liggen aan de motor in de bak van Robert Kubica en George Russell, die steevast op de laatste plaatsen eindigen. Williams gebruikt al sinds 2014 de krachtbronnen van Mercedes.

Succesvolle leverancier
“We hebben de afgelopen 6 jaren al een prachtige samenwerking met Mercedes-Benz opgebouwd en zijn verheugd om nog langer met hen samen te werken. Mercedes-Benz is één van de meest succesvolle motorleveranciers uit de Formule 1 en wij geloven erin dat zij ook in de toekomst een zeer competitief pakket zullen leveren'', zegt teambaas Claire Williams over de verlengde samenwerking.