Williams en Kubica houden enige WK-punt na mislukt beroep Alfa Romeo

24 september 2019

BSR/Lapresse Marcella Gastini

Het Formule 1-team van Williams heeft in dit donkere seizoen weer een reden om te lachen. Doordat een beroep van Alfa Romeo door de FIA werd afgewezen, behoudt het team van Robert Kubica en George Russell het enige punt dat ze dit seizoen bij elkaar hebben geschraapt.


Het beroep van Alfa Romeo gaat over de gestoorde regenrace in het Duitse Hockenheim. Oorspronkelijk reden Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi naar een keurige 7e en 8e plaats, maar die werd achteraf afgenomen. Reden? Het team gebruikte een vorm van traction control op de natte baan, wat niet is toegestaan. Hiervoor gingen teambaas Frederic Vasseur en co. in beroep, maar dat is nu afgewezen.

Williams en Kubica
Doordat beide coureurs van Alfa Romeo alsnog een tijdstraf van 30 seconden krijgen, vallen ze buiten de top 10. Dit is enorm belangrijk voor Williams en Robert Kubica, omdat de Pool nu in de einduitslag als 10e staat genoteerd. Het levert 1 punt op, wat bij het geplaagde team waarschijnlijk als een WK-titel wordt gevierd.

Lewis Hamilton
Het wegvallen van Alfa Romeo uit de uitslag is ook goed nieuws voor Lewis Hamilton. Hij eindigt hierdoor als 9e, wat hem 2 WK-punten oplevert. Niet dat hij het nodig heeft, want de 5-voudig wereldkampioen staat een straatlengte voor op de concurrentie en kan zich binnenkort opmaken voor een nieuwe hoofdprijs.