🎥 | Williams lanceert gloednieuwe FW43 voor komend seizoen

17 februari 2020

De Formule 1 begint woensdag aan de wintertests in Barcelona voor aankomend seizoen en dan is het wel handig als je een nieuwe auto hebt om te testen. Williams lanceerde 2 daagjes voordat de coureurs weer vlieguren gaan maken in Barcelona hun nieuwe bolide: de FW43.


Wat is er veranderd qua personeel bij Williams? George Russell zit nog op zijn zitje, maar naast hem zit iemand anders: Nicholas Latifi. Hij is de opvolger van Robert Kubica, die als testcoureur naar Alfa Romeo verkaste.

Shitseizoen
Met de FW43 hoopt Williams in 2020 wel wat te presteren. Het vorige seizoen bungelden ze behoorlijk vaak achteraan. Dat kwam mede door het rotbegin bij de testdagen. De wagen was toen niet klaar, waardoor de Britse renstal nog flink aan de auto moest sleutelen en pas heel laat kon testen. Om al die ellende achter zich te laten heeft Williams gekozen voor een nieuwe kleurcombinatie.

"We hebben goed gekeken naar de problemen van de FW42 en we hebben uitvoerig gezocht naar de onderdelen die we het beste konden ontwikkelen met de middelen die wij hebben", vertelt Doug McKiernan, directeur design van de roemruchte renstal.

Zo zag de wagen er vorig jaar uit.

© Getty Images