Williams onthult nieuwe bolide

21 januari 2015

Williams onthult nieuwe bolide

GROVE - Williams heeft als eerste Formule 1-team zijn nieuwe bolide gepresenteerd aan de buitenwacht. De Britse renstal van Frank Williams onthulde de FW37 van de coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa woensdag op de voorpagina van een bekend racemagazine.

Williams heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe auto vooral voortgeborduurd op de succesvolle FW36 van vorig seizoen, die de renstal 9 podiumplaatsen opleverde en de 3e plek in het WK voor constructeurs. Opvallend detail aan de overwegend witte bolide, die wordt aangedreven door een Mercedes-motor, is het uitstekende puntje aan de neus.

Kleuren
Force India is weliswaar nog druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe auto, maar presenteerde woensdag in Mexico-Stad wel alvast de kleuren daarvan. Het groen en wit op de bolides is vervangen door zilver en zwart, in combinatie met een vertrouwd vleugje oranje. De coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg moeten tijdens de 1e testsessies in Jerez nog rijden in de auto van vorig jaar, tijdens de 2e testvierdaagse (Barcelona) krijgen ze hun nieuwe bolide.