Williams showt nieuwe auto, Force India begint met Mexicaan

19 februari 2016

afp
Williams toont nieuwe auto, Force India begint met Celis

Williams heeft vrijdagochtend de nieuwe auto voor dit Formule 1-seizoen getoond, de FW38. Met de nieuwe bolide hoopt de Britse renstal een vervolg te geven aan de afgelopen twee seizoen, waarin het derde werd in het constructeurskampioenschap.

Frank Williams, oprichter en teambaas van de gelijknamige renstal, is tevreden met de prestaties van zijn team. "We doen weer vooraan mee en dat is een enorme prestatie gezien de financiële en materiële mogelijkheden die de teams om ons heen hebben. Onze positie vast houden is moeilijk genoeg, maar we zijn vastbesloten om te verbeteren, want alleen de winst is goed genoeg."

Bij Williams zitten Felipe Massa en Valtteri Bottas opnieuw achter het stuur. De oude rot Massa is blij dat Bottas opnieuw zijn teamgenoot is. "Hij is enorm getalenteerd en hij voegt veel toe aan het team."

Claire Williams, 'dochter van' en tevens teambaas, benadrukt dat de FW38 op de foto's nog niet de uiteindelijke auto is waarmee de renstal het seizoen in gaat. "We hebben al updates in de planning staan voor de eerste Grand Prix in Melbourne. Voorgaande jaren hebben we een grote achterstand ingelopen en ik heb er vertrouwen in dat we daarop voort kunnen borduren."

Force India
Force India geeft maandag de negentienjarige testrijder Alfonso Celis de eer om de eerste rondjes te rijden in de bolide voor het komende wereldkampioenschap. De Mexicaan zit de eerste officiële testdag op het circuit van Barcelona achter het stuur.

Celis komt ook donderdag in actie en krijgt dit seizoen in zeven vrije trainingen de kans om zijn talent te tonen, meldde de website van de Formule 1. De Mexicaan debuteerde vorig jaar voor Force India in de testrace van Abu Dhabi na afloop van het reguliere seizoen. Hij reed dat jaar in de Formule Renault 3.5 en GP3.

De wedstrijdrijders bij de Indiase renstal zijn ook dit jaar de Duitser Nico Hülkenberg en de Mexicaan Sergio Perez. Perez test dinsdag, Hülkenberg woensdag.