Wolff denkt dat andere teams Bottas wel willen hebben

26 juli 2019

ANP
Bottas

Bij Mercedes hebben ze een ongekend luxeprobleem. Waar het voor Red Bull Racing schrapen is met jonge talenten, heeft het Duits-Britse team wel 5 opties voor volgend jaar. Lewis Hamilton zit uiteraard gebakken, maar wie krijgt het 2e stoeltje?


Valtteri Bottas rijdt op zich een prima seizoen tot nu toe en staat 39 punten achter op teamgenoot Hamilton. Het lijkt aanlokkelijk om de Fin nog een jaar te behouden, aangezien hij de wereldkampioen wel pusht maar zelden verslaat. Anderzijds heeft teambaas Toto Wolff ook nog Esteban Ocon achter de hand, die al heeft laten zien een topper te zijn.

Interesse
Volgens Wolff wordt er volgende maand al besloten over de toekomst van Bottas (en Ocon). "Het gaat niet alleen om volgend seizoen, maar ook voor de periode erna", zegt hij tegen Sky Sports F1. "Dit wil niet gelijk zeggen dat we de beslissing ook in augustus openbaar maken. Het is niet alleen onze beslissing, maar ook die van Valtteri. Hij doet het goed en er is interesse in hem."

Wolff is trouwens niet alleen teambaas van Mercedes, maar ook manager van Valtteri Bottas. Ook George Russell (ondergebracht bij Williams) en Pascal Wehrlein (even bij Ferrari) staan onder contract bij Merc.