Wolff rekent zich na superstart nog niet rijk: ‘Het gevecht is nog maar net begonnen’

25 maart 2019

AFP

Mercedes kon het seizoen niet beter beginnen dan hoe ze gedaan hebben. Valtteri Bottas won de race en verdiende dankzij zijn snelste ronde ook nog eens een extra punt en Lewis Hamilton werd 2de. De renstal heeft dus al 44 punten in de pocket, maar Toto Wolff wil nog niet te ver vooruit lopen.


"Het gevecht is nog maar net begonnen. Ferrari zal er alles aan doen om terug te slaan en Melbourne heeft ook laten zien dat Red Bull een woordje kan meespreken in de strijd", sprak Wolff tegenover Motorsport.

Gevaren
De teambaas van Mercedes is op de hoogte van de kwaliteiten van de concurrentie. "We hebben de potentie van Ferrari al in Barcelona kunnen zien en verwachten dat zij in Bahrein sterk terugslaan. Verder zal Red Bull er daar ook goed bij zitten", aldus Wolff, die zijn ploeg in de underdogpositie plaatst.

"Na de test in Barcelona zagen we onszelf als de uitdager. Wat het resultaat in Melbourne ook mag betekenen, onze mindset is niet veranderd. Die ene race bepaalt namelijk nog niet de hiërarchie voor het hele seizoen. Wij blijven dus vooral hard aan onze auto werken en willen ieder weekend competitief zijn."