Wolff vertelt waarom je Mercedes niet ziet in populaire Netflix-docu

20 maart 2019

Getty Images

De Netflix-documentaire 'Drive to Survive' is een grote hit (en dat is terecht, hierrr lees je waarom). Opvallend is dat je in de docu nauwelijks beelden ziet van Mercedes of Ferrari. Dat heeft een reden. Mercedes-teambaas Toto Wolff legt die reden uit.


"Er waren een paar goede redenen om niet mee te doen", vertelde Wolff afgelopen weekend aan de aanwezige pers (waaronder Motorsport.com) voor de GP van Australië. "De voornaamste reden is dat ik het idee had dat het ons enorm kon afleiden. Bovendien werkte ons grootste concurrent (Ferrari, red.) ook niet mee."

Afleidend?
Afleidend, hoe dan precies, meneer Wolff? "Het wordt een andere omgeving als je intern zaken aan het bespreken bent en er een microfoon boven je hoofd hangt en een camera op je gericht staat. De media zijn een belangrijk onderdeel van de Formule 1 en we zijn dankbaar dat ze er zijn, maar ze nemen tegenwoordig een zeer groot deel van de raceweekenden in beslag."

"Ik had het gevoel dat als we ons daar nog meer mee bezig zouden houden, dit nadelig kon uitpakken voor onze prestaties. Dit heeft mij doen besluiten dat het niet iets voor ons was." Wolff geeft wel aan dat Mercedes gaat 'evalueren' of Mercedes bij een eventueel vervolg van de serie wel mee wil werken.