Wordt deze Formule 2-kampioen dé opvolger van Alonso bij Alpine?

1 augustus 2022

Getty

Op maandag maakte Fernando Alonso bekend dat hij aan het einde van dit seizoen Alpine zal verlaten voor Aston Martin. Voor zijn plaats is nu nog geen opvolger bekend, maar de jonge Oscar Piastri lijkt op pole position te zitten voor een plekje bij de Franse renstal.


Piastri is een 21-jarige Australiër met een nu al indrukwekkend CV. Van 2019 t/m 2021 is hij elk jaar kampioen geworden in de klasse waarin hij reed. Hij heeft titels gepakt in de Formule Renault, de F3 en vorig jaar in de F2. Zijn stormachtige ontwikkeling leverde hem in 2020 een plekje op in de Renault Sport Academy, nu de Alpine Academy.

Reservecoureur
In 2022 is het niet gelukt om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen. Wel is hij dit jaar reservecoureur bij Alpine en McLaren. Tot nu toe heeft hij nog geen vrije trainingen voor Alpine gereden, maar na de zomerstop mag hij aan de bak. Hij zal zijn debuut maken tijdens de Grand Prix van België of de GP van Italië.

Nu Alonso voor het 'sportieve succes' vertrekt naar Aston Martin is de kans dus groot dat Piastri de kans gaat krijgen bij Alpine. Maar niet iedereen vindt hem de juiste keuze.

Kritiek
Ralf Schumacher, oud F1-coureur en broer van, vindt dat Alpine een te groot risico neemt als het volgend jaar Piastri een stoeltje geeft. “De druk op Alpine wordt groter. We hebben het hier over een fabrieksteam dat al jaren veel geld investeert in de Formule 1, maar te weinig succes heeft. Als jonge coureur is hij een te groot risico”, citeert GPblog Schumacher bij Sky Sports.