Yes! Verstappen wint in Duitsland een knettergekke regenrace (video’s)

28 juli 2019

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Max Verstappen is de winnaar van de Grand Prix van Duitsland! Na 5 pitstops, een zooitje Safety Cars én een spin bleek hij de allersnelste op de kletsnatte baan. De chaos op de Hockenheimring zorgde voor een bijzonder podium: Daniil Kvyat pakte P3, Sebastian Vettel werd 2e! De Duitser begon de race op P20.


Verstappen kwam helemaal niet lekker weg bij de start. Door te veel wheelspin zakte hij terug naar P4, terwijl hij op P2 begon. Al snel pakte hij een plekje terug, door Kimi Raikkonen in te halen. En toen begon de chaos!De eerste Safety Car
In de regen viel eerst Sergio Perez uit, wat voor een Safety Car zorgde. Daarop dook iedereen naar binnen voor een pitstop, waardoor de stand compleet op zijn kop werd gezet. En het husselen in de stand bleef maar doorgaan. Daar zorgden andere uitvallers wel voor. Ook Daniel Ricciardo, Lando Norris en Charles Leclerc moesten ergens in de race hun auto in de grindbak parkeren.

Door nieuwe Safety Cars, pitstops en crashes kwam Max Verstappen opeens aan de leiding op de helft van de race. Na 32 rondjes kreeg hij P1 in de schoot geworpen van Mercedes. Zij deden er namelijk 50 seconden over om Hamilton van nieuwe banden en een nieuwe voorvleugel te voorzien!The Hulk pakt z'n momentje
Die chaos zorgde er ook voor dat Nico Hülkenberg op P2 terecht kwam. Even mocht de Duitser dromen van zijn eerste podium ooit, maar al snel kwam werd die droom doorboort. Beide Mercedessen passeerden hem en vervolgens zette hij zijn auto in de boarding. Surprise, surprise: er kwam een nieuwe Safety Car.

Verstappen naar P1
Daarop besloot raceleider Verstappen direct naar binnen te duiken voor nieuwe intermediates. Het leek erop alsof hij daardoor wat plekjes zou zakken, maar de Nederlander kwam gewoon weer als nummer 1 de baan op!

Na dat gedoe met die nieuwe Safety Car, bleek het opeens best droog op de baan. En dus besloot Verstappen om voor de 5e keer naar binnen te gaan, voor softbanden! Daardoor zakte hij terug naar de 7e plek. Een rondje later dook de rest van het soepie ook naar binnen, waardoor Verstappen terugkwam op de eerste plek (nadat hij Lance Stroll had ingehaald op de baan).Gek podium
Die Stroll was als eerste naar binnen gegaan voor softs, waardoor hij een enorm voordeel kreeg op de baan. Na 50 van de 64 rondjes reed de Canadees gewoon op P2. Die plek moest hij een paar rondjes later aan Daniil Kvyat geven en werd ook op de hielen gezeten voor Bottas.

Dat gevaar was ook weer snel weg voor Stroll. Bottas ging namelijk keihard de muur in. Wéér een Safety Car, in rondje 58 van de 64. Die Safety Car zorgde ervoor dat er niet veel meer veranderde in de stand.

De top 10:

  1. Verstappen

  2. Vettel

  3. Kvyat

  4. Stroll

  5. Sainz

  6. Albon

  7. Raikkonen

  8. Giovinazzi

  9. Grosjean

  10. Magnussen