Zo reageren de F1-coureurs op het onverwachte overlijden van Charlie Whiting (video)

14 maart 2019

Vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen, werd de racewereld opgeschrikt door het plotselinge overlijden van wedstrijdleider Charlie Whiting (66 jaar). Op een persconferentie spraken de coureurs voor het eerst over de dood van Whiting.


"Laatst heb ik in Genève nog een dag met Charlie doorgebracht’‘, zei Max Verstappen. "We hadden goede gesprekken, die dag. En daarna groetten we elkaar en zei ik tegen hem: zie je in Melbourne. En dan dit... Slechts 66 jaar is hij geworden. Ongelofelijk. Het laat maar zien dat we van elke dag moeten blijven genieten, het kan zomaar afgelopen zijn."

Gisteren nog op het circuit
Sebastian Vettel stond woensdag nog met de wedstrijdleider op het circuit. "De 1e bochten liepen we samen op tijdens de track walk en daar sprak ik hem nog even. Dat maakt dit nieuws heel moeilijk te bevatten voor me", aldus de Duitser van Ferrari. "Ik kende Charlie al zo lang. Hij was een echte ‘drivers man’, de man die tussen ons en de regels stond. Die je alles kon vragen, zijn deur stond altijd open." Lewis Hamilton: "Charlie was een van de pilaren van de sport. Hij heeft zoveel betekend voor de sport. Ik ben zo geschrokken van het nieuws."

Alleen maar goede herinneringen
Whiting, die zo'n beetje door iedereen in de F1-wereld geliefd werd, was al sinds 1997 wedstrijdleider namens de FIA. Zijn overleden hakte er ook in bij Daniel Ricciardo. "Hij was er altijd voor ons. We maakten hem het altijd moeilijk, maar daar deed hij nooit vervelend over. Hij gaf je altijd het gevoel dat hij er voor je was, aan jouw kant stond. Echt, ik bewaar alleen maar goede herinneringen aan Charlie."