‘Zorgen bij Mercedes: Toekomst in Formule 1 is onzeker’

29 januari 2020

REUTERS

Met het succes van de laatste jaren zou je het haast niet verwachten, maar het zijn zorgwekkende tijden voor Mercedes. Het huidige contract van Mercedes met de Formule 1 loopt aan het einde van dit seizoen af en het is de vraag of de wereldkampioen van de afgelopen 6 jaar nog wel doorgaat.


Volgens Autocar en Racefan zou het bestuur van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, op 12 februari beslissen over de toekomst van het Formule 1-team.

Crisis
Daimler heeft het zwaar. Omdat de winst met miljarden daalt, moeten er meer dan 10.000 mensen vertrekken. De Formule 1-tak slurpt juist enorm veel geld en dat is volgens de mensen binnen het bedrijf een beetje krom.

Handen ineen
Het Engelse Autocar meldt dat Toto Wolff samen gaat werken met de steenrijke Canadees Lawrence Stroll (vader van Formule 1-coureur Lance Stroll) om het team van Mercedes over te nemen. Dat zou dan waarschijnlijk gebeuren met de naam Aston Martin want Stroll staat op het punt om een meerderheid in de aandelen van het Britse automerk over te nemen.

Andere teams
Grappig feitje: Aston Martin is op dit moment titelsponsor van Red Bull en Stroll zélf is eigenaar van Racing Point. Mocht het plan van de Canadees lukken, dan zou hij die laatste ploeg aan de Russische miljardair Dmitry Mazepin verkopen.

Motor
Mocht Mercedes écht uit de Formule 1 verdwijnen, de motor van de fabrikant zullen we nog wel even horen. McLaren en Racing Point hebben nog voor een paar jaar afspraken gemaakt met de Duitsers om met de snelle motor te kunnen rijden.

Geschiedenis
Mercedes keerde in 2010 als constructeur terug in de Formule 1 door de renstal van Brawn over te nemen. Met Michael Schumacher en Nico Rosberg kon het team nog niet om de kampioenschappen vechten. Vanaf het moment dat Lewis Hamilton in 2014 met een hybride-motor ging rijden, werd het team praktisch onverslaanbaar.