Zwaar gewonde coureur na horrorcrash in Formule 3 (video)

21 mei 2016

screenshot
Horrorcrash in Formule 3

De Formule 3 is zaterdag opgeschrikt door een enorme crash op het circuit van Spielberg in Oostenrijk. Tijdens de race kwamen drie wagens zeer ongelukkig en keihard met elkaar in botsing. De race werd meteen gestopt met de rode vlag. Een coureur is zwaar gewond geraakt.

Het ging helemaal mis nadat de Amerikaan Ryan Tveter (22) door de grindbak spinde en al ronddraaiend weer op de baan belandde. Zijn auto kwam nauwelijks nog vooruit, maar door de grote stofwolk die was ontstaan in de grindbak konden de andere twee coureurs achter hem niet goed zien.

De Chinees Zhi Cong Li (22) reed in volle vaart tegen de wagen van Tveter aan en vloog de lucht in. Daarna botste ook de Braziliaan Pedro Piquet (17) op de bolide van Tveter.

Li zwaargewond
Piquet kwam in de bandenstapel terecht, maar kon op eigen kracht zijn voertuig verlaten. De Braziliaan kwam met de schrik vrij. Ook Tveter klom uit zijn auto en strompelde naar de zijkant. Hij heeft slechts lichte verwondingen aan de crash overgehouden.

Li is per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd met verwondingen aan zijn hoofd en rug. De Chinees was na de crash kort buiten bewustzijn, maar raakte snel weer bij kennis.