2e Divisie-pot eindigt spectaculair gelijk na vroegste pingel ooit: 17 seconden (video)

6 oktober 2018

In de 2e divisie gebeurt altijd wel iets leuks, zo ook zaterdagmiddag bij de wedstrijd tussen Scheveningen en koploper AFC uit Amsterdam. Aan het duel tegen tweede divisie-koploper AFC heeft Scheveningen zaterdag een punt overgehouden: 3-3.


De openingsfase van de wedstrijd was doelpuntrijk en leuk om naar te kijken. Precies 17 seconden duurde het voordat Scheveningen een strafschop kreeg. Het was de snelst gegeven penalty ooit in de historie, die uiteindelijk door Tim Peters werd benut. Raily Ignacio, topscorer van de Amsterdammers, maakte echter al snel weer gelijk: 1-1.

AFC ging met een voorsprong rusten. Na defensief geschutter kon Kenny Teijsse, het broertje van oud-Quick Boys-speler Yordi Teijsse die ook bij AFC speelt, makkelijk de 1-2 binnenschieten.

Weer een pingel
Scheveningen kreeg dus historisch vroeg in de wedstrijd een penalty mee en ook vlak na de pauze kreeg de thuisploeg een 'pingel' toegewezen. Peters ging opnieuw achter de bal staan en schoot wederom zonder problemen binnen. De arbiter van dienst was op dreef met het geven van strafschoppen, want niet veel later mocht ook AFC aanleggen, maar Ignacio schoot hoog over en verzuimde daarmee zijn ploeg op voorsprong te schieten.

De misser van Ignacio leek uiteindelijk een dure fout te worden. 15 minuten voor het eind schoot Barry Rog Scheveningen weer op voorsprong. De buit leek binnen, maar niets was uiteindelijk minder waar. Enkele luttele minuten voor het eind werd het alsnog 3-3.