7 fitties tussen ‘supporters’ en voetballers (video’s)

12 maart 2018

Pro Shots / Ed van de Pol

Jamie Carragher heeft een flink probleem aan zijn broek hangen. De ex-speler van Liverpool had zichzelf niet in de hand na Manchester United - Liverpool (2-1) en bespuugde een auto met daarin United-fans. Daarmee is Carragher echt niet de 1e die het aan de stok krijgt met 'supporters'. Check hieronder 7 clashes tussen voetballers en toeschouwers.


1. Neymar JR. (2015)
Tijdens de Champions League-confrontatie tussen Manchester City en FC Barcelona is er 1 Citizen' die wel heel graag ruzie wil met Neymar. Lang lijkt Neymar koel te blijven totdat de spelers de catacombe ingaan. Aan de kop van Neymar is te zien dat hij het liefst 3 tikken zou uitdelen.
2. Patrice Evra (2017)
Nog voor dat de Europa League-Wedstrijd tegen Guimarães kon begunnen had Patrice Evra het al aan de stok met supporters van zijn eigen ploeg. De Marseille-fans hadden de hele warming-up de pik op de verdediger en daar was de Fransman klaar mee. Hij riep de fans naar zich toe en deelde een flinke trap uit.
3. Chris Kirkland (2012)
Keeper Chris Kirkland stond rustig voor zich uit te kijken toen er een gek vanuit het publiek de keeper aanvalde. Kirkland valt op de grond en krijgt later medische verzorging. Het meest bizarre is dat de steward die het ziet gebeuren niet meteen ingrijpt.
4. George Galamaz (2011)
In de Roemeense kraker tussen Steaua Bucharest en Petrolul Ploiesti kwam er een dwaas het veld op. De bestormer gaf George Galamaz een goede stoot. Gelukkig kreeg de verdediger steun kreeg van zijn medespelers.
5. Eden Hazard en de ballenjongen (2013)
In de wedstrijd tussen Swansea City en Chelsea werd het Eden Hazard allemaal net wat te veel. Een ballenjongen, natuurlijk Swansea supporter, dacht de bal wat langer te kunnen vast te houden om zo tijd te rekken. Dat vond de Belg maar niks en dus dwong hij de ballenjongen de bal bij hem in te leveren. Check vooral de reactie van de 'ballboy'.
6. Go Ahead Eagles - De Graafschap (2018)
Een week geleden dachten een paar trieste supporters van Go Ahead Eagles spelers van De Graafschap aan te vallen. De zogenaamde 'fans' kregen een gepaste straf. Alle 9 kregen een levenslang stadionverbod in Deventer. Die zullen we dus nooit meer zien op de Adelaarshorst.
7. Esteban Alvarado (2011)
In Nederland misschien wel de bekendste. Keeper Esteban Alvarado wordt tijdens het KNVB Beker-duel met Ajax door een bezoeker belaagd. Esteban reageert snel en agressief en gooit de toeschouwer tegen de grond en begint te trappen. Volgens scheidsrechter Bas Nijhuis genoeg reden om de keeper met rood van het veld te sturen. Reden voor AZ-oefenmeester GertJan Verbeek om zijn ploeg van het veld te halen. Check hier de vechtpartij op het veld.