Amateurteam heeft briljante reden voor afwijzing Super League: ‘Zagen veel biertijd verdwijnen’

19 april 2021

AFP

LSV 5 gaat net als topploegen als Bayern München, Borussia Dortmund en FC Porto niet deelnemen aan de Super League, die maandag werd geïntroduceerd door 12 topploegen in Europa. Het team uit de absolute kelderklasse van het Nederlandse voetbal had een prachtig statement geschreven voor hun afmelding.


'In de gevoerde gesprekken met FC Barcelona en Manchester City ging het in onze ogen te veel over voetbal en commercie in plaats van de bierprijzen in de kantine. Daarnaast werden wij verplicht om in de middag dan wel avond te gaan spelen, waardoor wij veel biertijd voor onze ogen zagen verdwijnen', schreven ze onder meer.

Opzet Super League
Maandagochtend stond de complete voetbalwereld op z'n kop, dit allemaal naar aanleiding van een toernooitje dat 12 Europese teams buiten de UEFA om willen organiseren. De Super League moet meer geld in het laatje opleveren.

Europese voetbalbond UEFA pikt de actie van de topclubs in ieder geval niet en wil ze hard straffen. Zo willen ze dat spelers die spelen voor teams die mee willen doen aan de Super League niet mee mogen doen aan WK's en EK's. Ook dreigt de UEFA ermee om de teams die nog actief zijn in de Champions League of Europa League uit het toernooi te knikkeren.