Anthony Joshua eerlijk over Tyson Fury: ‘Hij belt soms dat hij me KO gaat slaan’

7 september 2019

ANP

De Britse bokser Tyson Fury (foto) staat bekend om zijn prestaties maar ook om zijn hilarische uitspraken en clownesk gedrag. Zo heeft zijn collega Anthony Joshua aan meerdere media verteld dat Fury hem soms wel eens random opbelt met de mededeling dat 'Fury hem wel even KO slaat'.


Joshua gaat opnieuw tegen de Mexicaan Andy Ruiz vechten nadat hij eerder van hem verloor. In Saoedi-Arabië moet dat gaat gebeuren, maar Joshua gaf toe dat Fury hem soms tijdens het voorbereiden bewust probeert af te leiden.

Aardige peer
"Hij is een leuk figuur", begon Joshua nog aardig. "Soms belt hij me willekeurig op en lachen we om koetjes en kalfjes, maar meestal krijg ik te horen dat ie me KO wil slaan. Ook als ik zeg dat ik hém KO ga slaan." Beide hebben veel respect voor elkaar, maar zijn volgens Joshua wel vechters.

"We zijn geen vrienden verder hoor. We hebben gewoon veel respect voor elkaar. Ik respecteer hem als vechter en mens, ik doe mijn ding en hij het zijne." Van Fury is bekend dat hij op zijn 12e begon met boksen. Joshua startte pas later: hij was 18 toen hij de handschoenen aantrok.

Woorden nakomen
Toch moet Joshua wel aan de bak, vindt Fury. Die laatste liet op zijn beurt weten dat zijn reputatie op het spel staat. "Als hij weer niet van Ruiz wint, mag hij het al helemaal niet opnemen tegen mij of Deontay Wilder of ieder ander zwaargewicht. Als hij Ruiz niet verslaat, is Joshua gewoon klaar. Doei, doei!"