AUW! Denzel Dumfries schiet bal VOL in gezicht fotograaf: 4 hechtingen (foto)

16 september 2019

Rene Nijhuis

Damn! PSV won afgelopen zaterdag met 5-0 van Vitesse dankzij 5 goals van Donyell Malen. Allemaal leuk en gezellig. Maar na de wedstrijd werden, traditiegetrouw, ballen de tribunes ingeschoten. En toen ging het mis! PSV'er Denzel Dumfries raakte zijn bal he-le-maal verkeerd en bezorgde Gelderlander-fotograaf Broer van den Boom uiteindelijk 4 (!) hechtingen!


De 65-jarige Van den Boom wilde na de wedstrijd nog wat foto's schieten van matchwinnaar Malen. ''Donyell Malen stond te jongleren met zijn wedstrijdbal. Hij had 5 keer gescoord. Ik wilde nog een paar platen van hem maken'', zegt fotograaf Van den Boom tegen de Gelderlander.

Wedstrijdshirt cadeau
Tijdens het fotograferen van Malen ziet hij de bal op zich afkomen. ''Ik kwam net boven de boarding uit, zie ik in mijn ooghoek Dumfries een aanloopje nemen. Hij raakte de bal vol, alleen ging die niet hoog genoeg. Bovenop mijn lens. Ik vloog achterover.'' Dumfries schrok zich kapot en wist niet hoe snel hij zijn excuses moest aanbieden. Hij voelde zich zo verschrikkelijk dat hij zelfs 4 keer sorry is gaan zeggen. Van den Boom: ''Stond hij voor me met zijn wedstrijdshirt. Dat was kletsnat van het zweet. Vroeg hij nog maar eens of alles goed met me was en daarna gaf hij me het shirt.’’

4 hechtingen
De fotograaf is behoorlijk toegetakeld door het schot van Dumfries. Een blauw oog, 4 hechtingen én een beschadigde neus hield hij eraan over. In de catacomben werd hij door de clubarts van PSV gehecht.

Na aanhoudende hoofdpijn ging de fotograaf een dag later toch nog even naar de huisarts. Van den Boom: ''Hij constateerde een lichte hersenschudding en een scheurtje in de oogkas. Maar dat loopt wel los, joh. Ik voel me weer fit, hoor. Vanavond, (maandagavond) zit ik weer gewoon langs de lijn bij NEC - De Graafschap.’’