Bikkelharde oud-profvoetballer Adams waagt zich aan rugbywereld: ‘Ik ben trots’

12 december 2018

ProShots

Tony Adams, de voormalige bikkelharde verdediger van Arsenal, gaat aan de slag in de rugbywereld. Adams zijn laatste klus in het voetbal was bij het Spaanse Granada in 2017.


Als trainer verloor hij daar al zijn 7 wedstrijden en werd hij ontslagen.

Rugbywereld
De 52-jarige Londenaar gaat in 2019 aan de slag als voorzitter van de Britse rugbybond. ,,Ik ben trots en verheugd met deze benoeming", zei Adams over zijn nieuwe baan. Adams volgt komende zomer Andy Burnham op als baas van de Rugby Football League. De 66-voudige Engelse (voetbal)international wordt de 29e voorzitter van de rugbybond.

Blij met Adams
,,Tony Adams is een grote naam in de sportwereld en daarbuiten. Niet alleen door zijn buitengewone carrière bij Arsenal maar ook door zijn recente pionierswerk bij zijn stichting Sporting Chance", lichtte algemeen directeur Brian Barwick de aanstelling toe.

Verslaving
Adams kampte in het verleden met een alcohol- en drugsverslaving en richtte Sporting Chance op, een stichting die sporters helpt in de strijd tegen verslaving. ,,Sinds 2011 heeft Sporting Chance al meer dan 400 rugbyers geholpen en Tony is heel betrokken geweest bij de rugbysport."