๐ŸŽฅ | Brabantse amateurs gunnen tegenstander ‘goedmaakgoal’ na Vertonghen 2.0-moment

17 februari 2020

Een van de meest bekende voorbeelden van 'per ongeluk een doelpunt maken' is de goal van oud-Ajacied Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker een doelpunt. Een voorval dat zich bij de amateurs van Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Hilvaria-Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht zijn tegenstander Beerse Boys een gratis doelpunt maken.


Dorus van Trier besliste het duel in de blessuretijd na een misverstand tussen de keeper van Beerse Boys en zijn verediging. De vlugge aanvaller was eerder bij de bal en tikte het leer binnen. "Een pupillenfout", zei Beerse Boys-trainer Hans Staps tegen het Brabants Dagblad. "De opluchting is erg groot", gaf Hilvaria-coach Henri van den Braak te kennen tegen dezelfde krant.

Sportief
Het meest opmerkelijke aan het duel was de 1-1 van Van Rijswijk en 1-2 van Van Heerbeek. Nadat Boys-verdediger Ruud Willems geblesseerd op de grond lag en behandeld werd, wilde Van Rijswijk de bal terugspelen. De bal ving wind en belandde in het net. Van Heerbeek mocht vervolgens een 'goedmaakgoal' binnen tikken.

"Ik wilde hem in de handen van de keeper schieten", aldus Van Rijswijk. "Het ging niet met opzet. Expres zo scoren, wil niemand. Uit sportiviteit lieten wij Beers gelijk tegen scoren." Die 'eer' was aan Van Heerbeek, die 10 jaar geleden ook al zoiets meemaakte. "Toen overkwam dit mijn ploeg ook en was Henri (van den Braak) mijn trainer. Dat vindt hij nog altijd vervelend, dus ik wist dat dit de oplossing zou gaan worden."