City-aanvoerder Kompany helemaal uit z’n plaat in pub (video)

16 april 2018

Pro Shots

Manchester City werd zondag kampioen in de Premier League en dat feestje werd goed gevierd door City-aanvoerder Vincent Kompany. In een pub in Manchester ging hij helemaal uit z'n plaat en wakkerde de kampioensvreugde nog maar eens goed aan.


Alex Hunt on Twitter


Captain, leader, legend @VincentKompany @ManCity @City_Watch https://t.co/CGIg5HGkIQ

City speelde zelf op zaterdagavond tegen Tottenham Hotspur (1-3) en dus zat Kompany bij zijn schoonouders op de bank zondag. Daar zag hij concurrent en stadsgenoot United verliezen van hekkensluiter West Bromwich Albion (0-1). City werd daardoor zonder te spelen kampioen en dus besloot de Belgische verdediger dat te gaan vieren met wat fans in een nabijgelegen kroeg.

Speech
Via Twitter doken er beelden op van zijn opvallende speech. ,,Als hier kinderen bij zijn, bedek dan hun oren of stuur ze weg", riep hij tegen de kroeggangers. ,,Dit was een fucking lange reis, zeker als je al 40 jaar een blauw hart hebt. Maar vanavond (zondagavond, red.) zijn we opnieuw kampioen geworden! Dus laten we het vieren met z'n allen", schreeuwde de Belg door de pub.

Bier
Terwijl de City-fans het nummer 'kampioenen, kampioenen' nog maar eens inzetten, kreeg Kompany een groot glas bier in z'n handen geduwd. De Belg was in 2012 en 2014 ook al aanvoerder van The Sky Blues toen ze de titel pakten in de Premier League. City kan de 3e titel in 6 jaar komend weekend vieren, in de thuiswedstrijd tegen Swansea City. Het is nog niet bekend wanneer de sterrenploeg van trainer Pep Guardiola wordt gehuldigd.