Cristiano Ronaldo verhuist vriescabine van 60.000 euro naar Manchester

9 oktober 2021

AD

Dat Cristiano Ronaldo veel uren in de sportschool doorbrengt om aan zijn fysieke gestel te werken, is al langer bekend. Om topfit aan de wedstrijden verschijnen past de vedette van Manchester United ook al jaren cryotherapie toe. Oftewel een tijdje in de vrieskist zitten om de spieren te verwkikken.


Een probleempje was dat zijn vrieskistje nog in Turijn stond. Maar onlangs is de cabine dan toch naar Cheshire vervoerd, de woonplaats van CR7. Een gemakkelijke opgave bleek het niet te zijn om de verhuizing van Italië naar Engeland mogelijk te maken volgens de Engelse krant The Sun. "Het was een van zijn grootste prioriteiten om de cabine te laten meeverhuizen omdat hij weet wat de Premier League van je lichaam vraagt", zegt een anonieme bron tegen het medium.

CRyo7
Cryotherapie is een methode voor spierherstel. In het ijsbad van Ronaldo, dat bijna z60.000 euro kost, kan het -200 graden Celcius worden. De aanvaller van Manchester United moet wanten dragen en kan niet langer dan 5 minuten in de cabine verblijven, omdat het anders te gevaarlijk wordt en schadelijk kan zijn voor zijn gezondheid. Cryotherapie is goed voor de bloedcirculatie en het immuunsysteem. Daarbij helpt het tegen vermoeidheid en kan een blessure sneller herstellen.

Ronaldo maakt al sinds 2013, toen hij nog bij Real Madrid speelde, gebruik van deze methode. Ook Gareth Bale en Marcus Rashford zijn liefhebbers. Zijn cabine gaat waar hij ook speelt met hem mee en nu deze weer bij hem thuis staat, kan de vedette zich weer optimaal prepareren op zijn wedstrijden, want de voorbereiding van Ronaldo is erg nauwgezet,