Dit is de 1,6 miljoen kostende Ferrari van Max Verstappen

16 juni 2020

ANP
Ferrari

Max Verstappen heeft er een nieuw wagen bij voor zijn collectie. Niet het prijskaartje zorgt voor de meeste ophef, wel dat de Nederlandse coureur de auto bestelde bij grote F1-concurrent Ferrari.


Als we de Gazzetta dello Sport mogen geloven, bestelde de Red Bull-coureur een Ferrari Monza SP2 voor zo’n 1,6 miljoen euro (exclusief belastingen). Een hyper-exclusieve sportwagen waarvan Ferrari er slechts 499 maakt. Onder andere Zlatan Ibrahimovic heeft ook een Monza SP2 gekocht.

De cabrio heeft F1-waardige cijfers. De 6,5-liter V12 van de Monza SP2 produceert 800 pk en de 0-100-tijd is een kleine 2,9 seconden. De topsnelheid ligt boven de 300 km/u.

Concurrent!
Hoe ze bij Red Bull naar de aankoop kijken, is niet bekend. Feit is wel dat het team gesponsord wordt door Aston Martin en motoren krijgt van Honda. En vooral bij Aston zou Verstappen toch ook wel wat lekkers kunnen vinden. Het is in ieder geval niet de 1e keer dat hij zich laat verleiden door andere merken. In zijn garage zouden onder meer ook een Porsche 911 GT2 RS en een Ferrari 488 Pista staan.