Ex-international Romano Denneboom verkoopt nu keukens

19 augustus 2019

ANP
Denneboom

Romano Denneboom schopte het tijdens zijn voetbalcarrière (1 keer) tot het Nederlands elftal en speelde voor meerdere profclubs. Toch heeft de voormalig buitenspeler niet heel goed op zijn geld gepast. Daarom klust hij bij als keukenverkoper.


Denneboom zegt in een gesprek met Quote dat hij zijn geld 'over de balk heeft gesmeten'. Zo gaf hij het onder meer uit aan auto's, horloges en huizen. Vanaf het seizoen 2011/2012 belandde de oud-speler van bijvoorbeeld NEC en Heerenveen in het amateurvoetbal. Het lekkere salaris van een profvoetballer viel toen weg.

Koelkasten
"Er moest ook brood op de plank komen, want echt gespaard had ik niet. 1 van mijn teamgenoten werkte als bezorger bij Coolblue. Ik heb hem gevraagd of hij iets voor mij kon regelen. Van Oranje naar witgoed, maar ik vond het oprecht leuk", vertelt de 38-jarige Denneboom over de korte periode dat hij koelkasten sjouwde.

Als makelaar
Daarna kwam er een nieuwe uitdaging. "Op een gegeven moment ben ik aan de slag gegaan als voetbalmakelaar. Je krijgt alleen uitbetaald als je spelers hebt. Uiteindelijk was het niets voor mij, dat maffiawereldje van makelaars." Dus maakte Denneboom weer een 'transfer'. "Laatst kwam ik iemand tegen die in België in keukens handelt. Hij heeft me aangenomen als verkoper en ik moet zeggen: dat is echt leuk. Je babbelt lekker met mensen en iedereen heeft toch een keuken nodig. Hier voel ik me op mijn plek."

Denneboom speelde op 3 september 2004 1 interland, tegen Liechtenstein. Eerder dit jaar deed hij nog mee tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC en de ex-internationals.