Familie moet gedwongen huis uit omdat Björn Kuipers zijn supermarkt gaat uitbreiden

7 november 2019

ANP

Nog even, maar dan moeten Frans en Jenny Pisano toch écht hun woning in Oldenzaal verlaten. Het echtpaar wordt gedwongen te verhuizen, omdat de aangrenzende Jumbo een nieuw parkeerterrein krijgt. En laat die supermarkt nou net een bekende eigenaar hebben...


Namelijk scheidsrechter Björn Kuipers! Hij is de baas van de desbetreffende Jumbo. "Het enige wat ik kan zeggen is dat de woningcorporatie en wij er alles aan gedaan hebben om de familie Pisano tevreden te stellen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Wat is er precies gebeurd?
Iets meer dan een jaar geleden was Kuipers de verkeersproblemen rond zijn supermarkt helemaal zat. "Parkeren in de ochtenduren gaat het nog wel, maar in het weekend bijvoorbeeld is het echt dramatisch", zei hij toen tegen Tubantia. "Mensen zetten hun auto op de stoep, er ontstaan verkeersopstoppingen en er is veel vrachtverkeer. We willen dat het in- en uitrijden en het parkeren meer geruisloos gaat. Ik ben namelijk wel verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de buurt.”

Gedwongen vertrek
Daarom besloot hij 4 naastgelegen huizen van een woningcorporatie op te kopen, zodat deze kunnen worden gesloopt en er zo plaats komt voor 40 parkeerplekken. Bij 3 woningen vonden de bewoners het geen probleem om naar een ander/nieuw huis van diezelfde woningcorporatie te trekken, maar Frans en Jenny bleven tegenstribbelen. Ze woonden er prima en wilden er helemaal niet weg.

En stap naar de rechter is echter niet gezet, omdat de uitkomst dan ook minder goed had kunnen uitpakken. Vandaar dat het echtpaar, ook vanwege gezondheidsredenen, maar besloot om akkoord te gaan met het aanbod van de woningcorporatie: een vervangende huurwoning, uitgerust met dezelfde voorzieningen als de huidige woning.

Kerst nog in het 'oude' huis
De nieuwe woning is echter nog in aanbouw en de familie weet dan ook niet wanneer ze het nieuwe stulpje kunnen betrekken. Jenny laat aan het AD weten dat ze hoopt de kerstdagen nog in haar huidige woning - tegenwoordig met een protesterend spandoek 👇 - door te kunnen brengen.