Fortuna-verdediger Heerings maakte een gamekoffer voor Messi, Verstappen en Mourinho

23 april 2019

BSR/SOCCRATES

Voor veel mensen is het een groot probleem: niet kunnen gamen als je onderweg bent. Want ja, hoe krijg je die Playstation + televisie in hemelsnaam mee? Fortuna Sittard-verdediger Kai Heerings bedacht samen met zijn zwager een oplossing en levert nu aan tal van topvoetballers.


In een superleuk interview met Vice Sports vertelt de 29-jarige Heerings hoe dit ooit is ontstaan. "In mijn tijd bij FC Utrecht speelden we met het hele team Call of Duty, iedereen zat thuis met zo’n headset. We waren vaak op reis of zaten in de bus en op dat soort momenten konden we niet spelen."

'Iedereen werd gek'
Hij vroeg zijn handige zwager om wat te knutselen. Die propte een televisiescherm in een soort gereedschapskoffer, waarin ook een Playstation paste. "Vlak voordat ik met FC Utrecht op trainingskamp ging, was het af. Al die jongens waren natuurlijk nieuwsgierig toen ik met dat koffertje aankwam op het vliegveld, maar ik hield bewust heel lang mijn mond. Totdat we even moesten wachten op Schiphol en ik hem opendeed. Iedereen werd helemaal gek."

Mourinho en Messi
Daarna ging het balletje rollen. Van John Terry en José Mourinho (die er eentje voor zijn zoon kocht) tot aan Sergio Agüero; iedere voetballer wilde er eentje hebben. Agüero bestelde er zelfs eentje voor Lionel Messi! Een huidige koffer kost 699 euro (zonder Playstation!), maar Heerings wil dat later iedereen er eentje kan kopen.

Kritische Verstappen
Max Verstappen is ook een klant, maar de F1-coureur geeft ook veel feedback. Heerings heeft aan hem gevraagd lekker kritisch te zijn. "Max vindt hem te zwaar. Op foto’s of in video’s zie je ook vaak dat iemand anders de koffer voor hem draagt. En veel sporters willen een Game Case met wieltjes. Dat is heel mooi, maar door het trillen kan dat qua belasting nog niet."

FIFA-woede
Tijdens het gamen kan iemand zomaar in woede uitbarsten. Zoals Khalid Boulahrouz, die het ding had gesloopt en een nieuw scherm wilde kopen. "Één keer had hij zo hard geslagen dat je gewoon zijn hele vuist in het scherm zag zitten. Mijn zwager had toen als grap bedacht om voor Boulahrouz een soort tralies voor het scherm te maken."

Dit bericht bekijken op Instagram

CONGRATULATIONS FRANCE 🏆

Een bericht gedeeld door Game Case by JZDesign (@jzdesign_gamecase) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Bustrip @fortunasittard.nl 🔜 @fc_emmen

Een bericht gedeeld door Game Case by JZDesign (@jzdesign_gamecase) op