Geloof het of niet: jij kan meedoen aan Olympische Spelen

21 februari 2019

AFP

Altijd al gedroomd van deelname aan de Olympische Spelen, maar niet echt het doorzettingsvermogen om er daadwerkelijk voor te gaan? Dit is je kans! Tijdens de Spelen van 2024 in Parijs kan je namelijk meedoen. Hoe dat zit, lees je hieronder.


Begin maar vast met trainen, want iedereen kan zich inschrijven voor de marathon in Parijs. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Primeurtje
Nooit eerder in de geschiedenis van de Spelen was het mogelijk voor iedereen om mee te doen. In 2024 is dat wel het geval. Jong, oud, groot of klein. Het maakt niet uit: iedereen is welkom bij de marathon.

Moeite om het hele parcours, zo'n 42 kilometer, af te leggen? Geen probleem! De marathon van de Spelen wordt aangeboden in verschillende lengtes. Dus koop snel die hardloopschoenen en wie weet zien we je in 2024 in Parijs.

Trotse Fransen
'Voor het eerst in de geschiedenis van de Spelen deelt Parijs 2024 de olympische ervaring met het grote publiek', valt te lezen in de verklaring. 'Iedereen heeft de kans om deel te nemen aan de marathon, op dezelfde dag, op dezelfde baan en in dezelfde omstandigheden als de olympiërs.'

De Fransen zijn trots op het primeurtje. Het bestuur onderzoekt dan ook of er nog andere disciplines zijn waar ze dit bij kunnen organiseren.