Gokkers nemen massaal contact op met Zweedse amateurteams om een oefenduel te fixen

1 april 2020

Imago Sport, foto ter illustratie

In Zweden is een oefenduel op het laatst afgelast, maar NIET vanwege het coronavirus. De wedstrijd tussen een 5e-klasser en 6e-klasser werd gecanceld toen er massaal contact werd gezocht met spelers en trainers van beide teams door gokkers.


Omdat al het voetbal stilligt, zijn de fanatieke voetbalgokkers op zoek in alle uithoeken van de wereld om toch nog wat wedstrijden te vinden. Dus kwamen ze volgens Fotbollskanalen uit bij Eskilstuna (5e klasse) tegen Näshulta GoIF (6e klasse).

100 man in een uur
Gokkers belden volgens Eskilstuna-voorzitter Bengal Ozeran massaal met spelers en trainers met de vraag of ze expres konden winnen of zelfs verliezen. "Er meldden zich wel 100 mensen in een uur van over de hele wereld. Het was chaos", zegt Ozeran, die daarna in overleg besloot de wedstrijd helemaal niet meer te spelen.

Andere trainers zelfs gebeld
"Onze spelers kregen telefoontjes van mensen die ze nog nooit gesproken hadden. Vanwege hun veiligheid hebben we besloten niet door te gaan. Er werden zelfs trainers van andere clubs uit onze competitie gebeld om te vragen naar onze speelstijlen."