HAHA! Arnhems stel vernoemt tweeling naar clubkleuren Trabzonspor

25 januari 2019

Getty Images

Ümit (31) en Meryem (27) Şenyer zijn groot fan van de Turkse voetbalclub Trabzonspor. De liefde van het Arnhemse stel gaat zover dat ze hun pasgeboren tweeling hebben vernoemd naar de kleuren van ‘de storm van de Zwarte Zee’. En dat blijft niet onopgemerkt in Turkije.


Het meisje heet Mavi. Dat betekent, vertaald naar het Nederlands, blauw. Het jongetje is vernoemd naar het bordeauxrood in het shirt van Trabzonspor. Hij draagt de naam Bordo. De twee waren de voorbije dagen groot nieuws in Turkije. Diverse nieuwswebsites berichtten over Bordo en Mavi. Het internationale persbureau Anadolu Agency kwam zelfs op bezoek in Arnhem om hen met eigen ogen te zien.

Niet het oorspronkelijke idee
Ümit wilde zijn kinderen in eerste instantie naar spelers van Trabzonspor vernoemen. Profvoetballers blijven tegenwoordig alleen nooit lang bij dezelfde club, besefte hij. ,,Mavi was al een bestaande meisjesnaam in Turkije’’, zegt Ümit tegen het Algemeen Dagblad. ,,En van Bordo hebben we nu zelf een jongensnaam gemaakt. Waarom niet?’’ Meryem had eerst haar twijfels. ,,We hebben wel even een discussie gehad. Maar als de kinderen ouder zijn, weet ik zeker dat ze het geweldig vinden.’’