📸 | ‘Hardloophater’ Jhon van Beukering loopt challenge uit: ‘Sta er zelf ook versteld van’

16 mei 2021

Never change, Jhon van Beukering! De oud-profvoetballer is geen fan van hardlopen maar deed zondagochtend toch mee aan de lokale Lente Loopchallenge in zijn geboortestad Velp. Tegen Omroep Gelderland verklaarde de oud-spits van onder meer Vitesse, NEC en Feyenoord zijn deelname.


"Het is voor een goed doel", zei Van Beukering tegen het medium. "Daarom doe ik mee!" Hij startte in Velp aan een loop van 5 kilometer. Van Beukering, liefkozend ook wel Van de Burgerking genoemd vanwege zijn niet bescheiden postuur, zag er zelf de humor ook wel van in.

Jhon van de Burgerking
"De snackbar is nog dicht", lachte hij. "Die sla ik onderweg over." Hoe de loop ging? Wel goed én moeiteloos, rondde Van Beukering af. "Op karakter zeggen ze dan he? Die jongens en meisjes hebben me erdoorheen gesleept." Zo fit was Van Beukering ook weer niet voordat hij aan de Lente Loopchallenge begon.

"Ik had langs niks gedaan", aldus de voormalig goaltjesdief. "Morgen moet je maar niet langskomen!" Door een extra rondje te nemen liep hij geen 5, maar ongeveer 7 kilometer. "Ik sta er zelf ook versteld van."