Hélène Hendriks kan prima leven met ‘seksistische’ VI-grapjes: ‘Kleedkamerhumor’

9 januari 2021

BSR Agency
Helene Hendriks

Hélène Hendriks is bij Veronica Inside soms het mikpunt van 'spot'. De heren maken dan vooral grapjes over haar uiterlijk en door sommige mensen wordt dat als seksistisch gezien. Hendriks zelf vindt het echter niet zo erg, laat ze in een groot interview met de Volkskrant weten.


Wanneer Derksen of Van der Gijp het over haar uiterlijk heeft, vindt ze dat bijvoorbeeld best grappig. "Ik zie het nooit als een probleem. Ik vind het leuk met die mannen. Het is voetbaltaal, kleedkamerhumor. Ik kén dat. En ik weet dat het niet vervelend of seksistisch bedoeld is."

Kennis
Hendriks is ook niet zo bezig met het zijn van een rolmodel binnen de sportjournalistiek. Ze vindt dat kwaliteit leidend moet zijn, niet het geslacht. "In Duitsland, Engeland en Italië zie je veel meer vrouwen in het voetbal, ook rond het veld. Maar het is niet per se zo dat die vrouwen ook heel veel verstand van voetbal hebben. In Italië zijn het vaak bloedmooie meiden die een praatje doen voor de camera. Die kunnen misschien wel presenteren, maar je ziet ze geen interview doen met de trainer."

Uiterlijk
De 40-jarige Hendriks snapt dat mensen graag naar knappe mensen kijken en houdt daar rekening mee. "Wij doen make-up op. Dat is vrouw-eigen, denk ik. Tv maakt ijdel. Mannen dragen ook mascara. Maar goed, ik heb er geen probleem mee als het óók over mijn uiterlijk gaat. Ik zat bij FOX. Dat is een Amerikaanse zender, met kledingvoorschriften. Je moet er verzorgd uitzien. Hoge hakken en strakke jurkjes zijn niet verplicht, maar ik heb er wel een tijdje zo bijgelopen. Ook omdat ik het gewoon mooi vind. Inmiddels heb ik daar een betere balans in gevonden, maar ik heb er geen principiële bezwaren tegen. Het is geen rocket science, hè. We doen geen levensverbeterend werk. Ik zit in de entertainmentindustrie. Dat vergeten we weleens. We gaan soms best diep in op de materie, maar het moet ook aangenaam zijn om naar te kijken."