‘Aaron Ramsey-vloek’ houdt aan; opnieuw twee sterren overleden

14 januari 2016

Als Aaron Ramsey scoort voor Arsenal, sterft er opvallend vaak een bekende wereldburger in zeer korte tijd na het doelpunt. Dit opmerkelijke oorzaak-gevolg-verhaal wordt al gekscherend de 'Aaron Ramsey Curse' genoemd en is de afgelopen jaren vaak opgedoken op social media. Zo ook deze week.

Afgelopen zondag speelde Arsenal in de derde ronde om de FA Cup een thuiswedstrijd tegen Sunderland. Na 70 minuten was de stand nog 1-1 en beide teams leken voor een replay te gaan. Maar gelukkig voor Arsenal wist Ramsey in de 72ste minuut de belangrijke 2-1 te maken. De Londense club won uiteindelijk met 3-1 en mogen zich gaan klaarmaken voor de volgende bekerronde.

De feestvreugde was een dag later echter weg: de wereld kreeg toen te horen dat op diezelfde zondag de beroemde zanger David Bowie was overleden. De 69-jarige zanger verloor op die dag zijn al 1,5 jaar durende gevecht tegen kanker.

Opnieuw raak
Woensdagavond was het opnieuw raak voor Ramsey. De middenvelder tekende in de 14de minuut voor de 1-1 tegen Liverpool. Mede dankzij deze treffer speelden de Londenaren gelijk (3-3) en blijven zo koploper in de Premier League.

Helaas werd Groot-Brittanië (en de rest van de wereld) een dag later opnieuw opgeschrikt met vreselijk nieuws: acteur Alan Rickman, bekend van de Harry Potter-films en Die Hard, overleed op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Vloek
De ‘vloek’ begon op 1 mei 2011. Ramsey scoorde een goal tegen Manchester United en een dag later werd bekend dat terroristenleider Ossama Bin Laden was vermoord. Een half jaar later was het weer raak. Apple-oprichter Steve Jobs overleed op woensdag 5 oktober en het weekend ervoor was Ramsey trefzeker. Daarna volgden er nog een rijtje bekende wereldburgers die, net nadat de Welshman trefzeker was, stierven: Mouammar Gaddafi (de Libische dictator), zangeres Whitney Houston, acteur Paul Walker, de wereldberoemde regisseur Richard Attenborough en comedian Robin Williams.

Wie wordt de volgende?
Natuurlijk is niet altijd een doelpunt van Ramsey een garantie voor het overlijden van een celebrity. Maar in de afgelopen jaren is het dus wel opvallend vaak voorgekomen. Zal de 'Ramsey-vloek' ooit nog verdwijnen? En zo niet, wie is dan de volgende ster die van ons wordt weggenomen? We zullen er waarschijnlijk nooit achterkomen...