Hoe vet?! Max Verstappen scheurt bergop in F1-wagen (video)

26 juni 2019

Max Verstappen heeft woensdag in de Oostenrijkse stad Graz een spectaculair optreden in een Red Bull Racing RB7 uit 2011 verzorgd. De Nederlandse Formule 1-coureur reed vanaf de Karmeliterplatz, in het centrum van de stad, de historische Schlossberg op.


Daar beleefde hij veel plezier aan. Verstappen is in voorbereiding op de Grand Prix zondag op de Red Bull Ring in Spielberg.

1e keer
,,Dit is nog nooit eerder gedaan. Om met een Formule 1-auto een berg op te rijden is erg gaaf", liet hij op Verstappen.nl weten na afloop van de showrun. ,,Het was een korte rit maar wel erg leuk. Naast het rijden in de sneeuw in Kitzbühel, was dit 1 van de meest uitdagende showruns die ik heb gedaan."

Inhouden
Verstappen moest zich op de flanken van de Schlossberg nog wel inhouden. ,,Om een heuvel op te rijden is erg hobbelig en de auto raakte vaak de grond, dus je moet erg voorzichtig zijn, maar het pakte goed uit. Nadat we vorig jaar de race hier wonnen is de support in Oostenrijk alleen maar groter geworden. Het is geweldig om hier zoveel gepassioneerde fans te zien en hopelijk kunnen wij ze een goed weekend geven op de Red Bull Ring."