In Australië zitten seriemoordenaars en Hitler op de tribune

1 juni 2020

Twitter

Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, maar sommige ‘supporters’ maken misbruik van de situatie en zetten seriemoordenaars op de tribune. Eeh...


Seriemoordenaar Harold Shipman werd als grap op de tribune gezet. Shipman werd in 2000 schuldig bevonden aan de moord op 15 patiënten via dodelijke injecties. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.

Figuur kopen
Afgelopen weekend werd in Australië de Rugby League hervat. Fans werden nog niet toegelaten in de stadions, maar om hen toch te betrekken bij de immens populaire sport, kan elke supporter voor 22 Australische dollar (13 euro) een kartonnen figuur laten plaatsen in de tribunes.

Screening
De NRL laat weten dat het de screeningsprocedure zal aanpassen zodat dergelijke situaties niet meer kunnen voorvallen. Als ze een foto van een betwist persoon ontvangen, wordt deze verwijderd en krijgt de inzender het geld terug.

Hitler
Alsof dat nog niet volstond, plaatste Fox Sports Australia een gefotoshopt beeld van een kartonnen Adolf Hitler tussen de andere fans. In de comedyschets tijdens de sportshow ‘Sunday Night with Matty Johns’ volgden enkele grapjes. Dat schoot bij heel wat kijkers in het verkeerde keelgat. De zender kon niet anders dan zich meteen sorry te zeggen