🎥 | Klopp antwoordt jonge United-fan die brief stuurde: ‘Kan ik niet doen’

21 februari 2020

Wat als de grote aartsrivaal een topseizoen draait en jouw geliefde club maar af blijft glijden en je 10 jaar oud bent? Dan schrijf je een brief naar de rivaliserende coach, moet Daragh Curley gedacht hebben. De Manchester United-fan richtte zich persoonlijk in een brief tot Liverpool-coach Jürgen Klopp en kreeg een geniaal antwoord terug.


Daragh vroeg Klopp of hij met Liverpool alsjeblieft wilde stoppen met het winnen van wedstrijden. Liverpool domineert de Premier League terwijl United steeds meer als gevallen grootmacht wordt gezien. Als onderdeel van een schoolopdracht deelde Daragh zijn boosheid met Jürgen Klopp.

Verlies voor de lol
"Laat Liverpool alsjeblieft verliezen", klonk het verzoek van Daragh aan Klopp. Ook stuurde hij een suggestie aan de Duitse coach hoe hij aan zijn idee kon voldoen. "Laat de andere ploeg gewoon scoren." In een ludiek antwoord prees Klopp de passie van de jonge fan en toonde begrip voor zijn gevoelens.

Klopp zei alleen dat hij niet in kon gaan gaan op Daragh's verzoek, omdat het nu eenmaal zijn werk is om Liverpool te laten winnen en kampioen te maken. "Miljoenen mensen wereldwijd willen dat dit gebeurt, dus ik wil ze niet teleurstellen", schrijft Klopp, die vorig seizoen al de Champions League won met Liverpool.