Kicksen van Egyptische held Salah krijgen plekje tussen mummy’s en farao’s in British Museum

17 mei 2018

Mohamed Salah behoort tot een van de grootste Egyptenaren aller tijden. De onsterfelijke buitenspeler van Liverpool heeft daarom een plekje in het British Museum in Londen gekregen. Zijn Adidas-kicksen hebben een mooie plek tussen alle duizenden jaren oude Egyptische spulletjes. En dat is dik verdiend gezien zijn huidige status!


"De schoenen vertellen een verhaal van een moderne Egyptische icoon, die het laat zien in het Verenigd Koninkrijk, met een wereldwijde impact. Het past goed bij het project dat verhalen vertelt van het dagelijkse leven in de 20ste en 21ste eeuw", zegt Neal Spencer, die verantwoordelijk is voor de Egyptische vazen, bekers, mummy's, farao's, stenen en nog meer van die ouwe meuk.

Nog meer Salah?
Op deze manier besteedt het museum tenminste aandacht aan hedendaagse kunst. Wat ons betreft mag er ook nog wel een shirtje worden opgehangen. Misschien is er voor na zijn dood alvast een plekje vrij in het museum, want eerlijk is eerlijk: Mo Salah is toch echt wel groter dan bijvoorbeeld een Nesperennub, die daar maar een beetje ligt te rotten.

Als je nog niet helemaal overtuigd van de kunsten van Salah, check dan dit filmpje even!