KNVB-voorzitter Michael van Praag maakt zich compleet belachelijk op Twitter

29 mei 2019

ANP

Onze Michael van Praag is een belangrijke meneer in de voetbalwereld. De voorzitter van de KNVB bekleedt ook hoge posities bij de UEFA en daarom is hij woensdag van de partij bij de Europa League-finale in Baku.


Blij als een klein kind postte Van Praag vlak voor de aftrap een fotootje van het stadion. 'Indrukwekkend', schreef 'ie erbij. Maar ja, als je je even in deze wedstrijd tussen Chelsea en Arsenal verdiept...

(Lees verder onder de tweet)


Kritiek
Er is namelijk veel kritiek op Baku als finalestad. Doordat de eindstrijd in de hoofdstad van Azerbeidzjan wordt afgewerkt, kan de Armeense Arsenal-speler Henrikh Mkhitaryan bijvoorbeeld helemaal niet meedoen vanwege politieke spanningen.

Ook zijn er nauwelijks kaartjes verkocht voor het evenement. Beide clubs kregen maar een paar duizend kaartjes (vanwege 'de slechte bereikbaarheid'), terwijl er plek is voor bijna 70.000 man. Waar die andere tickets heen gingen? De UEFA.

Lachen (van het huilen) om Van Praag
Als je dit weet, is die tweet van Van Praag dus erg hilarisch. Op Twitter, waar het woordje 'Indrukwekkend' inmiddels trending topic is, wordt Michael dan ook belachelijk gemaakt.