Lol! Deze vriendengroep is al 15 jaar compleet verslaafd aan OSM

21 april 2018

Algemeen Dagblad

Online Soccer Manager, wie kent het niet? Lekker toch, samen met je vrienden een competitie starten en kijken wie de beste is. Deze vriendengroep slaat daar compleet in door. Ze zijn al 15 jaar helemaal verslaafd aan het spelletje.


Het gaat om de Tukkers Jelle, Leon, Nick en Robin. Al bijna 15 jaar spelen ze het bekende spelletje, dat tegenwoordig uiteraard ook in app-vorm bestaat.

OSM?
Voor wie het spel niet kent: Je speelt onderling wedstrijden tegen elkaar, maar je kunt zelf niet de spelers besturen. Je kunt wel een team samenstellen, spelers trainen en bijvoorbeeld je tactiek bepalen. Iedere dag speelt je team een wedstrijd en aan de hand van de keuzes die je als coach hebt gemaakt en de kwaliteit van de ploeg, wordt de uitslag bepaald.

OSM-dagritme
Dat spelers trainen kan 3 keer per dag, om de 8 uur om precies te zijn. Robin zet speciaal z'n wekker om 7 uur als hij de dag ervoor om 23 uur naar bed is gegaan zodat hij het maximale rendement kan behalen.

''Ik ga daarom om 23.00 uur naar bed, doe vlak voor het slapen gaan een training en zet de wekker om 7.00 uur. Zodra ik wakker word, start ik OSM op en train ik weer. Zo haal ik het maximum van drie trainingen per dag'', zegt hij tegen het AD.

Stiekem geld aan uitgegeven
Online Soccer Manager is in principe een gratis spel, maar als je betaalt kun je je team wel een flinke boost geven. Zo kun je betere trainingen afleggen of je stadion verbouwen. De jongens belden vroeger 'stiekem' met de huistelefoon naar het spel om op die manier toegang te krijgen tot die extra opties.

''Voor extra opties had je vroeger een seizoenkaart nodig, die kostte 1,39 euro. Door een nummer te bellen kon je die aanschaffen. Mijn moeder weet nu nog niet steeds niet dat ik vaak belde, haha. Bij andere jongens zagen ouders het aan de telefoonrekening, die van mij niet. Maar bij dezen: sorry mam'', zegt Leon.