Michael Owen moet tweet verwijderen: ‘Mijn NFT verliest nooit z’n waarde’

10 juni 2022

Getty Images

Michael Owen snapt niet zo goed hoe een NFT werkt, of wil het niet snappen. De voormalige voetbalprof schreef op Twitter dat er NFT's zijn die nooit hun waarde verliezen. Dat is klinkklare onzin.


Even kort: een NFT is een non-fungible token. Dat betekent: een niet te vervangen bewijs. Via een NFT kun je eigenaar worden van digitale objecten. Bijvoorbeeld een bepaalde foto of een bepaalde tweet of een bepaalde afbeelding. Je betaalt voor dat bewijs en vanaf dat moment is het jouw bezit.

Waarde
Een NFT heeft in zichzelf al amper waarde. Want de rest van de wereld kan ook gewoon naar die afbeelding blijven kijken. Of die tweet blijven lezen. En in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld een schilderij, is er geen fysiek object. Toch is er een levendige handel in NFT's. Owen doet daar kennelijk aan mee.

De voormalige international van Engeland stond op het punt om zelf een NFT te lanceren. Hij prees die aan met de bewering: "Dit zijn de 1e NFT's ooit die hun beginwaarde niet kunnen verliezen."

ASA
De Britse Advertising Standards Authority (ASA) tikte Owen op zijn vingers. Met zulke misleidende en leugenachtige beweringen wordt mensen geld uit de zak geklopt. Owen heeft de tweet daarna verwijderd.