Nederland is wereldrecord rijker: 1459 penalty’s in 2 uur tijd

20 april 2019

Soccrates Images

Amateurclub UDI'19 uit Uden staat vanaf nu in het Guinness Book of World Records. De club organiseert dit Paasweekend de Easter Open en omdat er toch tientallen amateurploegen uit heel de wereld aanwezig waren, besloot de organisatie een poging te wagen een recordaantal penalty's in 2 uur tijd te nemen.


Dat lukte, schrijft De Gelderlander. In 2 uur tijd namen tientallen voetballers 1459 strafschoppen. Een record. Overigens niet zo heel moeilijk, want het was pas de eerste poging ooit. Toch verliep de leuke penalty-avond niet helemaal vlekkeloos.

Slechte start
"De avond is uiteindelijk geslaagd maar hij begon slecht. 5 Zuid-Afrikaanse teams stonden vast in de file en bij een Engelse club mocht de buschauffeur niet meer rijden omdat hij aan zijn limiet zat voor wat betreft rijtijd. Gelukkig wilden wat andere teams invallen. 5 Deense en 1 uit Duitsland. Die waren toch hier maar hadden zich vooraf niet aangemeld voor het penaltyschieten", zei Gerard Willems van de organisatie.

Aantal kan veel hoger
Het aantal kan volgens de notaris die alles bijhield veel hoger dan die 1459. "Elke strafschop duurde wel erg lang. Als ze zorgen dat er meer ballen zijn en dat iemand telkens snel een bal op de stip legt, kunnen het er veel en veel meer worden."