OEPSIE! Lionel Messi koopt hotel van 30 miljoen dat gesloopt moet worden

2 december 2021

EPA/MIMHOTELS

Lionel Messi blijkt een hotel in Sitges, even buiten Barcelona, voor 30 miljoen euro gekocht te hebben terwijl het pand op de nominatie staat om gesloopt te worden. Het hotel moet tegen de vlakte vanwege het niet naleven van bouwvoorschriften, zo meldt de Spaanse krant El Confidencial.


Het leek in 2017 een goede investering: het viersterrenhotel MiM Sitges, niet ver van zijn privélandgoed en op 50 meter van het strand, met 77 kamers en een panoramisch dakterras. Maar de balkons blijken te groot zijn en het pand dreigt in te storten als de balkons worden verkleind of afgebroken. Verder had het hotel ook geen deugdelijk ontruimingsplan.

Kat in de zak
Naar nu blijkt is PSG-speler Messi volgens El Confidencial bedrogen door Francisco Sánchez Rodríguez, de vorige eigenaar. Hij zou op de hoogte zijn geweest van de onregelmatigheden en de sloopopdracht van de rechtbank. Sánchez Rodríguez ging eerder zelfs in beroep.

Messi weet van niets
Messi werd door El Confidencial om commentaar gevraagd, maar de voormalig speler van Barcelona die deze week de de Gouden Bal won, wist niets van het bedrog en wilde ook geen antwoord geven op vragen. Volgens Sánchez Rodríguez klopt het verhaal van El Confidencial niet: "Het is een leugen. Er is geen opdracht om de balkons te slopen. Je kunt publiceren wat je wilt."

Sloop is definitief
De gemeenteraad van Sitges bevestigde echter dat er een definitief oordeel ligt om de balkons te slopen. En daarmee dus het hele hotel.