Premier Mark Rutte is een fan: ‘Vandaag Inside is een leuk programma’

18 mei 2022

Mark Rutte is de premier van alle Nederlanders (althans, zo vindt hij zelf), dus het is wel een tikje riskant dat de VVD-leider het opneemt voor de mannen van Vandaag Inside. Niet iedereen is blij dat het tv-programma terugkeerde. "Vandaag Inside is een leuk programma", zegt de minister-president.


Rutte haast zich te zeggen dat hij amper gelegenheid heeft om naar VI-afleveringen te kijken. Ook de comeback-uitzending liet hij aan zich voorbij gaan. "Ik was maandag in Bulgarije, in Sofia, dus ik was pas laat terug." Ook achteraf kijken zit er niet in. "Dat lukt me allemaal niet. Helaas. Het is gewoon een heel leuk programma toch, volgens mij?"

1,5 miljoen
Over de kaarsrel rondom VI wil hij weinig kwijt. "Laat de regering nou geen mening hebben over tv-programma’s, de vrije pers. Uiteindelijk kiezen wij allemaal waar we naar kijken en volgens mij keken er maandag 1,5 miljoen mensen. Het is een vrij land en als 1,5 miljoen mensen afstemmen op dit programma, dan wordt dat blijkbaar toch belangrijk gevonden."