PSV-fan Theo Maassen was vroeger voor Ajax: ‘Daar wilde ik geen deel meer van uitmaken’

14 oktober 2020

ANP

Eigenlijk weet iedereen wel dat Theo Maassen supporter is van PSV. De cabaretier steekt zijn liefde voor de Eindhovense club niet onder stoelen of banken en in 2001 stal hij uit onvrede over het beleid zelfs de UEFA Cup uit de prijzenkast. Toch was Maassen echter niet altijd al voor PSV...


In de podcast Woeste Meuk (gemaakt door schrijver/VI-columnist Nico Dijkshoorn en zanger Tim Knol) deed hij namelijk uit de doeken dat hij vroeger fan van Ajax was. "Ik vind Ajax ook te gek en hoop altijd dat ze winnen als ze Europees voetbal spelen", zei de 53-jarige cabaretier tijdens een gesprek over voetbal.

Import
Daarna vroeg Tim Knol of Maassen altijd al fan was van PSV. Maassen: "Nee, ik ben ooit voor Ajax geweest. Dat is wel een grappig verhaal. Ik kom uit Oegstgeest (plaats in Zuid-Holland, red.) en toen ik in Brabant te wonen, was iedereen voor PSV. Ik was een beetje een import-jongen en werd daarom maar voor Ajax."

Stropdassen
"Uiteindelijk ben ik best wel lang voor Ajax geweest, tot 1995 ongeveer, dat jaar dat ze de Champions League wonnen", ging Maassen verder. "Daarna vond ik Ajax niet meer zo leuk. Toen kregen ze van die stropdassen met nummer 1 erop en stond er op de voorkant van de Voetbal International heel groot 'Wij zij de beste'. Daar wilde ik helemaal geen deel van uitmaken. En het gekke was: ik kwam toen heel veel in Amsterdam. Daar zagen ze me als PSV'er (omdat Maassen in Brabant woonde, red.). Het voelde heel lullig om dan te zeggen: 'Ja maar, ik ben óók voor Ajax, hoor'."

'Behalve bij PSV'
Een hele tijd bleef Maassen een neutrale voetballiefhebber, maar langzaam rolde hij de kant van PSV op. Maassen: "Nu is het zo dat ik nergens bij wil horen, behalve bij PSV."