Real Madrid-voorzitter wil tennisclash tussen Federer en Nadal in Bernabeu

12 september 2019

ANP

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez wil een tenniswedstrijd organiseren tussen de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Roger Federer in Estadio Santiago Bernabeu, het voetbalstadion van Real Madrid. Het duel tussen de 2 tennissers met de meeste grandslamtitels in het uitverkochte stadion zou de best bezochte tenniswedstrijd ooit zijn.


Bernabeu kan 81.044 supporters herbergen. Spaanse media melden dat Nadal al is benaderd en 'openstaat voor het idee'.

Verbouwing stadion
Het is niet duidelijk of de wedstrijd voor of na het gereedkomen van de verbouwing van Bernabeu wordt gespeeld. In mei is begonnen met de 500 miljoen euro kostende verbouwing. Het stadion krijgt onder meer een uitschuifbaar dak. In het vernieuwde stadion passen straks evenveel toeschouwers als nu. Tijdens de renovatie blijft Real gewoon in het stadion spelen.

In het Guinness Book of Records staat de wedstrijd tussen de Belgische Kim Clijsters en de Amerikaanse Serena Williams al de meest bezochte tennismatch ooit te boek. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel kwamen in 2010 35.681 toeschouwers kijken hoe Clijsters met 6-3 6-2 van Williams won. Martina Navratilova was scheidsrechter bij deze wedstrijd.