Robin van Persie koopt voor miljoenen een DIKKE villa van bekende Feyenoord-supporter

22 juli 2021

Getty
robin-van-persie-koop-voor-miljoenen-dikke-villa-van-bekende-rotterdammer

Robin van Persie heeft een nieuw huis in Rotterdam. Hij heeft onlangs de villa gekocht van Michel Perridon, befaamd zakenman én fervent Feyenoord-supporter.


De voormalig topvoetballer betaalde 6.550.000 euro voor de villa met riante tuin in de sjieke Rotterdamse wijk Hillegersberg.

Verkoper trots
"Ik ben hartstikke trots”, zegt Perridon over de verkoop. "Dat ik mijn huis mag verkopen aan een van de grootste voetballers die we hier in Rotterdam ooit hebben voortgebracht: schitterend, toch? En het is nog een mooie gozer ook. Ik weet zeker dat hij hier heel mooie tijden gaat hebben, net als ik heb gehad.”

Geweldig
Perridon zegt Van Persie zelf te hebben benaderd, via een gezamenlijke vriend. "Ik wilde van mijn huis af omdat het te groot is, nu mijn kinderen het huis uit zijn. En ik wist dat Robin op zoek was naar een nieuwe plek. Hij is komen kijken, en hij vond het geweldig. Ik ben altijd zuinig op mijn spullen, dus ook op m’n huis. Een dag later waren we er uit.”

De multimiljonair zelf neemt nu zijn intrek in het koetshuis naast Villa Welgelegen, het monumentale pand aan de Parklaan, dat hij de afgelopen jaren voor miljoenen euro’s liet opknappen.

Dragons’ Den
Rotterdammer Perridon is bij het grote publiek vooral bekend dankzij het tv-programma Dragons’ Den, waarin hij jonge ondernemers op weg helpt. Hij startte op jonge leeftijd elektronica-onderneming Trust, dat uitgroeide tot een multinational. Hij verkocht het bedrijf 3 jaar geleden voor een onbekend bedrag.

Van Persie sloot zijn voetballoopbaan in 2019 af bij Feyenoord, de club waar hij in 2002 debuteerde. De oud-spits - topscorer aller tijden van Oranje - is inmiddels actief als jeugdtrainer bij de club. Ook maakt hij sinds kort deel uit van de technische staf van Arne Slot.